Ondt i kroppen - og hvad så?

Ondt i nakken er en skraldespandsdiagnose!


Døjer du med ondt i nakken? Sidder du foran en computer hele dagen? Har du et gammelt piskesmæld, der driller?
Du er desværre ikke den eneste. Mange danskere døjer med tilbagevendende ondt i nakken. Det kan skylder mange ting. Noget er sikkert: Har du ondt i nakken, så spænder du også nemmere op for at ”passe på sig selv”.

Spændingerne kan opstå efter pludselig hård belastning og/eller en langvarig belastning. Det kan fx ske ved forkert arbejdsstilling, tunge løft, manglende opvarmning/udstræk ved sport - ja jeg kan blive ved.
Spændinger og myoser giver ondt i nakken. Det er netop disse spændinger, jeg som massør kan løsne op på.

Hos Brandsborgs Kropsterapi er jeg omhyggelig med at tjekke dig igennem, inden jeg behandler, så jeg når et bedre resultat.

Jeg har taget en kursus i piskesmæld for at kunne håndtere og hjælpe personer, der har ondt i nakken pga. piskesmæld. Jeg laver tests ved først behandling, hvis folk kommer med piskesmæld. Derefter kan jeg fortsætte min behandling eller sende vedkommende videre, hvis klienten skal undersøges nærmer. Jeg har også lært en masse fantastiske teknikker til at løsne nakken med.
Piskesmæld skal tages seriøst, man skal lære at leve med det og finde de behandlingsmetoder, der passer til dig for at generne er så små som muligt. Nogle gange forsvinder generne faktisk til et minimalt niveau.

Heldigvis kommer de fleste med ”ondt i nakken” som følge af et hold i nakken eller smerter fra almindelige spænderinger efter for meget eller hård belastning.
Mange kommer også med spændingshovedpine, der ofte hænger sammen med ondt i nakken. Alt efter, hvordan folk beskriver hovedpinen, ved jeg, hvilke muskler jeg skal fokusere på. Spændingshovedpinen kan komme pludselig, snigende eller komme periodevis måske efter en ekstra travl periode, hvor man spænder lidt ekstra og måske også har ondt i nakken samtidig.

Ondt i lænden - et hyppigt problem


Ondt i lænden, ondt i ryggen, hekseskud, lumbago, hold i lænden hører jeg ofte omtalt, når mine klienter kommer i min klinik. Ondt i lænden kan have mange årsager.

Har man taget for hårdt ved i for lang tid, kommer der måske en smerte i lænden hen sidst på eftermiddagen, som efterhånden bliver til ondt i ryggen til aften. Den bliver ofte værre og værre indtil man får en behandling. Nogle gange har man svært ved at mærke, hvor ondt man har i ryggen, hvis man har for travlt, eller hvis smerten har været der længe. Lige pludselig siger ryggen stop med et hold i lænden.

Man kan få et hold i lænden, også kaldet lumbago eller hekseskud, hvis man pludselig griber ud efter noget tungt, laver et vrid, eller hvis kroppen bare siger stop efter for længe og hårdt brug af den. Det gør pokkers ondt i lænden, og man føler at intet hjælper. Det er her vigtig at høre efter, hvad kroppen siger. Varme, let smertestillende og hurtig behandling er her nøgleordene, hvis man hurtigt vil over et hold i lænden.

Smerten i lænden, der sommetider stråler ned i balderne, bag på låret eller til lysken. Musklerne er spændte, og ryggen føles stiv i lænden, og gør ondt. Det kan komme pludselig eller snigende alt efter, hvad der driller.
Muskelspændinger er ofte synderen her. Her kan en gang massage med cupping ofte løse den overspændthed, der gør, at musklerne kramper og ikke kan slappe af.

Du er ikke den eneste, der har haft ondt i ryggen. Cirka 30 % af danskerne har haft lændesmerter inden for de seneste to uger, kvinder lidt hyppigere end mænd.
Næsten alle vil opleve lændesmerter i deres levetid. Det er derfor nærmest en folkesygdom at have ondt i ryggen. Derfor er det også vigtigt, at man ved, hvad man skal gøre for at undgå de store perioder med ondt i ryggen.

Her er mine tre bud på, hvordan man undgår ondt i lænden/ryggen:
*Rigtige arbejdsstillinger uden for tunge/forkerte løft.
*Fysisk træning flere gange i ugen - husk at variere din træning.
*Lyt til sig selv, når det gør lidt ondt i lænden, i stedet for at vente til det går helt i hårdknude så opsøg en massør og få afspændt musklerne.

Brandsborgs Kropsterapi

v/ Marie Brandsborg
Fælledvej 17
7600 Struer
Cvr. 40171339

Tlf. 30425852
E-mail: marie_brandsborg@hotmail.com

Åbningstider

Mandag 08:00 - 16:00
Tirsdag 08:00 - 16:00
Onsdag 08:00 - 16:00
Torsdag 08:00 - 16:00
Fredag 08:00 - 16:00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Facebook

En hjemmeside af Kliksite.dk - Online booking system af KlikBook.dk