Ondt i kroppen - og hvad så?

Ondt i nakken er en skraldespands diagnose!


Døjer du med ondt i nakken? Sidder du foran en computer hele dagen? Har du et gammelt piskesmæld der driller?
Du er desværre ikke den eneste. Mange dansker døjer med tilbage vendende ondt i nakken. Det kan skylder mange ting. Noget er sikkert har du ondt i nakken, så spænder du også nemmere for at ”passe på sig selv”.
Spændingerne kan opstå efter pludselig hård belastning og/eller en langvarigt belastning. Det kan ske med f.eks. forkert arbejdsstillinger, tunge løft, manglende opvarmning/udstræk ved sport, ja jeg kan blive ved. Disse spændinger giver ondt i nakken i sig selv, det er netop disse spændinger, jeg som massør kan løsne op på.
Hos Brandsborgs Kropsterapi er jeg omhyggelig med at tjekke dig igennem inden jeg behandler med en snak og evt. tests, hvis jeg er i tvivl om jeg skal fortsætte min behandling, eller du skal videre til en læge først.
Jeg har taget en kursus i piskesmæld for at kunne håndtere og hjælpe personer, der har ondt i nakken pga. et piskesmæld. Jeg lave tests ved først behandling, hvis folk kommer med piskesmæld. Derefter kan jeg fortsætte min behandling, eller sende vedkommende vider, så jeg ikke forværre/skade vedkommende. Jeg har også lært en masser fantastiske teknikker til at løsne nakken med. Piskesmæld skal tages seriøst, man skal lære at leve med det, og finde den behandling der passer til en, for at generne er så små som mulig. Nogle gange forsvinder generne faktisk til et minimalt niveau.
Heldigvis kommer de fleste med ”ondt i nakken” som følge af et hold i nakken, eller smerter fra almindelige spænderinger efter for mange eller hård belastning.
Mange kommer også med spændingsholdepine, der ofte hænger sammen med ondt i nakken. Alt efter hvordan folk beskriver hovedpinen, ved jeg hvilke muskler jeg skal fokusere på. Spændingshovedpinen kan komme pludselig, snigende eller komme periodevis måske efter en ekstra travl periode, hvor man spænder lidt ekstra, og måske også har ondt i nakken samtidig.

Ondt i lænden - Et hyppigt problem


Ondt i lænden, ondt i ryggen, hekseskud, lumbago, hold i lænden høre jeg ofte omtalt, når mine klienter kommer i min klinik. Ondt i lænden kan have mange årsager. Muskelspændinger er ofte synderen her. Det kan komme pludselig eller snigende, alt efter hvad der driller.
Har man taget for hårdt ved i for lang tid, kommer der måske en smerte i lænden hen sidst på eftermiddagen, som efterhånden bliver til en endelig ondt i ryggen til aften. Den bliver ofte være og være, ind til man får en behandling. Nogen gange mærker man ikke man har ondt i ryggen, hvis man har for travlt eller hvis smerten har været der længe.
Man kan få et hold i lænden, også kaldet lumbago eller hekseskud, hvis man pludselig griber ud efter noget tungt, eller laver et vrid. Det gør pokkers ondt i lænden, og man føler intet hjælper. Det er her vigtig at høre efter hvad kroppen siger til en. Varme, let smertestillende og behandling er her nøgleordene, hvis man hurtigt vil over et hold i lænden. Smerten i lænden der stråler sommetider ned i balderne, bag på låret eller til lysken. Musklerne er spændte og ryggen føles stiv i lænden og gør ondt.
Du er ikke den eneste der har haft ondt i ryggen. Cirka 30% af danskerne har haft lændesmerter inden for de seneste to uger, kvinder lidt hyppigere end mænd. Næsten alle vil opleve lændesmerter i deres levetid. Det er derfor nærmest en folkesygdom at have ondt i ryggen. Derfor er det også vigtigt a man ved hvad man skal gøre for at undgå de store perioder med ondt i ryggen.
Her er mine 3 bud på hvordan man undgår ondt i lænden/ryggen. Rigtige arbejdsstillinger uden for tunge/forkerte løft. Fysisk træning flere gange i ugen, husk at varier din træning. Lytter til sig selv, når det gør lidt ondt i lænden, i stedet for at vente til det går helt i hårdknude, med at komme til en massør og få afspændt musklerne.

Brandsborgs Kropsterapi

v/ Marie Brandsborg
Fælledvej 17
7600 Struer
Cvr. 40171339

Tlf. 30425852
E-mail: marie_brandsborg@hotmail.com

Åbningstider

Mandag 07:00 - 16:00
Tirsdag 07:00 - 16:00
Onsdag 07:00 - 16:00
Torsdag 07:00 - 16:00
Fredag 07:00 - 15:45
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Facebook

En hjemmeside af Kliksite.dk - Online booking system af KlikBook.dk