Mine behandlinger

Fysiurgisk massage - Hvad er det?

Fysiurgisk massage er en massageform, hvor massøren arbejder dybt i vævet og muskulaturen.

Massagen er baseret på kroppens anatomiske opbygning, hvor der specielt rettes opmærksomhed mod den enkelte muskels tilstand, hvilket stiller krav til massørens viden omkring musklernes udspring, tilhæftning, funktion.Derfor skal du prøve cupping.


De gamle kineser brugte cupping.
Der er fundet optegnelser der går 3500 år tilbage, hvor man beskriver cupping terapi, og i dag er det mere populært end nogensinde indenfor den alternative medicin. Allerede i den gamle kinesiske medicin vidste man, at kroppen indeholdt meridianer, et slagt ledningssystem.

Disse meridianer var veje i kroppen, hvori vores livsenergi Chí strømmede igennem. Denne Chí ville via meridiansystemet strømme igennem en hver kropsdel, væv og organer. Ved hjælp af cupping terapi kan man åbne disse meridianer således Chí kan flyde frit. Et andet aspekt er at fjerne toksiner i kroppen med det vakuum cupperne laver. Dette højner lymfe- og blodkarsystemets aktivitetsniveau.

Hvad er cupping?
Selve fremgangsmåden for cupping terapi er, at man anvender glas eller plast kopper, som man bruger til at skabe et lokalt vakuum med. I oldtiden brugte kineserne bambuscupper, som man opvarmede for at opnå dette vakuum.

Cupping er sugekopper der enten kan sættes stationært på kroppen eller bruges glidende i olie – langsomt eller hurtigt – alt efter om det er fasciaen (muskelhinden) eller musklerne der skal løsnes. Koppen skaber vakuum, løfter op i hud og bindevæv. Du vil mærke din hud bliver varm, når der sættes gang i blodcirkulationen og det føles behageligt.

Ved den stationære cupping sættes kopper på kroppen, langs en meridianbane, på et akupunkturpunkt eller et triggerpunkt i en muskel.
Ved glidende cupping smøres huden godt ind i olie, og sugekoppen føres rundt på det spændte område, langsomt eller hurtigt alt efter hvilken problematik der skal afhjælpes.

Fokusset ved cupping er at reducere muskelspændinger, forbedre blodcirkulationen og reducere/fjerne affaldsstoffer i det spændte område. Cupping er uskadeligt hvis det anvendes korrekt, og giver normalt virkning inden for få timer.

Cupping virker ved, at kroppen stimuleres til selv at sætte gang i en reparations-proces ved at få den til at tro, at området har fået en skade. Blodcirkulationen forbedres og affaldsstoffer føres væk.
Cupping terapi kan både anvendes som en selvstændig behandling eller som et supplement til den terapi, man normalt udfører.

Bivirkninger
Cupping efterlader oftest et mærke eller rødme på huden, hvor cuppen har siddet. Jo flere affaldsstoffer, jo større er chancen for at mærkerne bliver der i længere tid, og også af hvor mørk farven er.
Hvor længe huden vil være misfarvet, afhænger af din krop og hvor hurtigt den kan rense sig selv. Det kan tage mellem 2-10 dag før rødmen og de evt. blå mærker forsvinder.

Derfor er det meget vigtigt, at få drukket rigeligt med vand efter en behandling. Kineserne mener, at jo mere sort/mørk lilla-rød huden bliver, jo bedre. Derfor ingen grund til panik!

Hvorfor vælge cupping behandlinger?
Cupping terapi er en fantastisk hjælp til at få dine spændte ømme muskler, afspændt på en effektiv måde. Behandlingen skaber flow i din krop.

Ved stress vil din muskeltonus stige, og som oftest skabe muskulære spændinger og smerter. Muskeltonus er den spænding der er i vores muskler i hviletilstand, og den er forskellig fra menneske til menneske. Vi har altid en lille spænding også i hvile. Når du er stresset vil din muskeltonus stige og når tonus (spændingen) i musklerne er høj alt for længe vil vi få muskelspændinger og smerter. En høj spændingstilstand i musklen kaldes hypertonus.

Ved hypertonus trækker musklen sig sammen så der kommer mindre blod til og når musklen ikke får så meget blod og dermed ilt, vil musklen smerte og det giver endnu mere hypertoni hvilket er en ond “muskelcirkel”. Cupping er en effektiv måde, at få brudt den onde cirkel, lindre dine smerter og få dine overspændte muskler til at slappe af.

Hvad kan cupping også afhjælpe??
• Migræne
• Frossen skulder
• Lændesmerter
• Iskiassmerter
• Nakkesmerter
• Tennis/Golfalbue
• Stramt bindevæv
• Spændte muskler
• Låste led
• Restitution
• Dårligt kredsløb

Skab en hyggestund med dit barn (Børne- & babymassage)


Babymassage er ikke bare en virkelig dejlig barselsaktivitet, det er også sundt. Både du og baby får nemlig et boost af kærlighedshormonet oxytocin rundt i kroppen. Det gør os glade, lykkelige, afslappet og fremmer tilknytningen og styrker relationen mellem dig og baby.

Massage til børn er blandt andet godt for barnets motorik og koordinationsevnen. Det stimulere barnets sanser og kredsløb. Det øger koncentrationsevnen. Det forbedre kropskontakten. Ikke mindst er der med til at mindske kolik smerter, og sætter gang i maven ved forstoppelse. Ligeså skaber der tryghed og nærhed – En god mulighed en hyggestund.

Jeg tilbyder individuel behandling af barnet på klinikken, f.eks. ved koliksmerter, skævheder i kroppen, uro i kroppen osv. Det er både babyer og lidt større børn, der er kommet galt afsted eller har brug for at finde ro i kroppen (bogstavebørn).

Desuden underviser jeg forældre i børne- og babymassage (både individuel og i små grupper som f.eks. mødregrupper hjemme hos jer, samt event i børnehaver, skole/SFO eller ved sportsaktiviteter/sommerlejre.

Workshoppen om det er her i klinikken, eller hjemme i trygge omgivelser er en times klassisk babymassage.
Her i vil lære forskellige punkter som kan bruges i forbindelse med snotnæser/hoste, ømme gummer, forstoppelse/kolik, dårlig søvn og meget mere. Vi stopper op, og masserer grundigt på udvalgte muskler der fx har forbindelse til fordøjelsen.

Jeg afholder første onsdag i hver måned babymassage kursus i min klinik i Struer Businsspark. Det er blevet virkelig populær, og en rigtig hyggestund med forældrene og deres babyer. Det er en unik mulighed for en super hyggelig stund med dit barn, så skynd dig at melde dig til, først til mølle.

NÆSTE GANG ER DEN 4. SEPTEMBER


*Første hold kører fra kl 9:30-10:30 og er tilpasset babyer fra 0-5 måneder.
*Næste hold kører fra kl 11-12 og er tilpasset småbørn fra 5-12 måneder.

Intro pris kun 75 kr. - Max 6 babyer pr hold med dertilhørende forælder.
Tilmelding på messenger eller på SMS, først til møller.

I klinikken er der masser plads til at amme/give flaske/mad og pusle, og forældrene kan bare tage deres barnevogn med, så de ikke skal slæber på alle deres ting og baby. Medbring blot baby, pudslepude/tisseunderlag, og hvad i ellers skal bruge til baby.


Brandsborgs Kropsterapi

v/ Marie Brandsborg
Fælledvej 17
7600 Struer
Cvr. 40171339


Tlf. 30425852
E-mail: marie_brandsborg@hotmail.com

Åbningstider

Mandag 07:00 - 16:00
Tirsdag 07:00 - 16:00
Onsdag 07:00 - 16:00
Torsdag 07:00 - 16:00
Fredag 07:00 - 15:45
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Facebook

En hjemmeside af Kliksite.dk - Online booking system af KlikBook.dk