Hvad kan jeg som idrætskadeterapeut og columnaterapeut?
Som idrætsskadeterapeut og columnaterapeut kan jeg hjælpe dig hvis du får en skade eller et problem i bevægeapparatet.
Jeg kan undersøge skaden og finde ud af, om det er noget jeg kan hjælpe dig med, eller om skaden er mere alvorlig og bør undersøges yderligere af en læge.
Jeg vil lave de nødvendige test og finde årsagen til skaden, så jeg kan lave den rigtige opskrift for behandlingen.
Udfra diagnosen vil jeg lægge en behandlingsplan og derefter behandle med forskellige teknikker også kaldet Manuel Terapi.
Det kan f.eks. være mobilisering, Muskel Energi Teknik (MET), artikulering, Triggerpunketer, mobilisering, manipulation (HVLAT), K-laser, Myofaciareles reeles teknik (MFR), cupping og massage.
Hvis der findes en fejlstilling/dysfunktion af et eller flere led, er det vigtigt også at få behandlet bløddelene i det omkring liggende væv. Ofte spænder musklerne op og beskytter det dysfungerende led og det giver smerter.
Led og muskler arbejder sammen, og derfor er det vigtigt at få behandlet begge dele hvis der findes en fejlstilling eller en låsning.
Hvis kun leddet rettes og musklerne ikke løsnes, vil de kunne trække leddet dysfungerende igen, og hvis kun musklerne løsnes og leddet ikke rettes vil de hurtigt spænde op igen fordi leddet ikke fungerer optimalt.
Findes der er en skade i vævet eller bløddele kan jeg give K-laser der vil fremme helingsprocessen samt nedsætte smerterne.
Jeg benytter også kinesiologitape i mine behandlinger til eks. at afslappe vævet, stabilisere det korrigerede led eller holdningen.
Det er vigtigt for mig altid at hjælpe dig på bedste vis.
Fysiurgisk massage - en dybdegående behandling
I mine behandlinger bruger jeg den fysiurgisk massage, sammen med andre teknikker og redskaber. Når man udfører fysiurgisk massage, er det særligt vigtigt at kende kroppens anatomiske opbygning, hvilket stiller krav til massørens viden om musklernes udspring, tilhæftning, funktion og tilstand.
Fysiurgisk massage anvendes altid, når der er tale om stive, spændte muskler, fx efter idræt, motion, statiske kropsbevægelser, belastende arbejdsstillinger mm. Derudover er fysiurgisk massage god til forebyggelse af skader og almindelig velvære.
Der bruges forskellige teknikker og redskaber til at gennemarbejde muskulaturen såvel på overfladen som i dybden samt at blødgøre og strække sener og muskler.
Jeg er uddannet inden for den ”klassiske” fysiurgiske massage.
Fysiurgisk massage er en dybdegående massage, hvor massøren arbejder dybt i vævet og muskulaturen. Massagen er baseret på viden om kroppens anatomiske opbygning, hvor opmærksomheden er rettet mod den enkelte muskels tilstand. Jeg bruger forskellige greb til at gennemarbejde muskulaturen.
Den fysiurgiske massage, jeg har lært, bruger; petrissage (æltemassage), effleurage (strygemassage), friktion (roterende massage), knomassage, dyb tværmassage, tryk (med fingrene eller albue), stræk af muskler og sener, vibration, krappe massage og tapotement (bankning) med hacking og cupping.
Jeg bruger også andre teknikker som muskelenergiteknik (MET), artikulering, mobilisering, ART (aktiv reeles teknink), PRT (pression reeles teknikl, trigger punkter, kinosiologi tape, akupressurpunkter og cupping, som er nogle fantastiske værktøjer til at hjælpe mine klienter af med deres problemer.
Med massageteknikkerne løsnes op for spændinger og derved øges blodgennemstrømningen i muskler og væv, så udskillelsen af ophobede affaldsstoffer kan forøges.
Den fysiurgiske massage er med til at genoprette balancen i musklerne og virker smertereducerende. Generelt føler du dig bedre tilpas med en gang fysiurgisk massage.
Fysiurgisk massage kaldes også en dybdemassage, hvor der arbejdes mere intensivt i et større eller mindre område alt efter, hvor du oplever din problemstilling.
Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at selvom du oplever dine problemer i et særligt område, så kan behandlingen indeholde behandling af et område, som ligger et andet sted end problemområdet. Dette skyldes, at kroppen er opbygget således, at der er flere forskellige muskelkæder - og problemer i ét givent område kan stamme fra et andet område i den pågældende muskelkæde. Det er derfor også helt normalt, at jeg spørger ind til dit problem og eventuel laver nogle tests før behandlingen.
Jo længere tid du har gået med dine smerter/spændinger, jo længere tid må du også påregne, at det tager at nå til bunds med problemet. Et problemer, der har varet ved i flere måneder eller måske endda år, forsvinder ikke som dug for solen efter én enkelt behandling. Hav tålmodighed og mærk efter i din krop.
GRAVID-OG EFTERFØDSELSMASSAGE
Graviditet er en tid med mange forandringer - kropslige såvel som psykiske.
Nogle forandringer er dejlige og vidunderlige, andre smertefulde og besværlige, alle oplever dem forskelligt, og det er helt okay.
Gravidmassage lindrer en række gener lige fra hævede ben og fingre til bækken- og rygsmerter. Jeg behandler bækken- og lændesmerter, som ofte høre med til en graviditet og tiden derefter.
Jeg korriger bækket hvis der er en skævhed (dysfunktion) med en lækker blidt teknikker
Disse dysfunktioner forveksles ofte med bækken løsning, og kan behandles.
Gravidmassage er perfekt til afstresning, velvære og dig, der bare ønsker at forkæle dig selv optimalt.
Gravid- og efterfødselsmassage virker afslappende på både spændte muskler og bekymrende tanker og medvirker til at rumme den frygt og uro, der næsten altid hører med til en graviditet og efter fødslen.
Er du gravid kan du med fordel vælge en helkropsmassage (60 minutters behandling) og få en afslappende og lindrene oplevelse. Med gravidpuden har du mulighed for at ligge på maven under behandlingen.
Efter fødslen er mange mødre faktisk overraskede over, hvor meget kroppen har forandret sig, og hvor tungt det har været at bære barnet. Kroppen kan være stresset - ikke mindst, hvis fødslen har været hård. Derfor er en gang massage fantastisk til at få afspændt kroppen, så man kan være der 100 % for baby. Jeg anbefaler, at man venter 5 uger efter fødslen til kroppen lige har fået tid til at komme sig lidt først.