Mine behandlinger

Fysiurgisk massage - En dybdegående behandling


Fysiurgisk massage er den massageform jeg primært bruger. Her arbejder massøren dybt i vævet og muskulaturen.
Fysiurgisk massagen er en massage der er baseret på kroppens anatomiske opbygning, hvor der specielt rettes opmærksomhed mod den enkelte muskels tilstand, hvilket stiller krav til massørens viden omkring musklernes udspring, tilhæftning, funktion samt tilstand.
Der bruges forskellige teknikker til at gennemarbejde muskulaturen såvel på overfladen som i dybden, samt blødgøre og strække sener og muskler.
Jeg er uddannet inde for den ”klassiske” fysiurgiske massage. Det er en dybdegående massage, hvor massøren arbejder dybt i vævet og muskulaturen. Massagen er baseret på viden om kroppens anatomiske opbygning, hvor opmærksomheden er rettes mod den enkelte muskels tilstand. Der bruges forskellige teknikker til at gennemarbejde muskulaturen.
Den fysiurgiske massage jeg har lært bruger; petrissage (æltemassage), effleurage (strygemassage), friktion (roterende massage), knomassage, dyb tværmassage, tryk (med fingrene eller albue), stræk af muskler og sener, vibration, krappe massage og tapotement (bankning) med hacking og cupping.
Jeg bruger også andre teknikker som muskelenergiteknik (MET), trigger punkter og cupping, som er nogle fantastiske værktøjer at have, til at hjælpe mine klienter af med deres problemer.
Med massageteknikkerne løsnes jeg op for spændinger, og derved øger blodgennemstrømningen i muskler og væv, så udskillelsen af ophobede affaldsstoffer kan forøges. Den fysiurgiske massage er med til at genoprette balancen i musklerne, og virker smertereduceret. Generelt føler dig bedre tilpas med en gang fysiurgisk massage.
Fysiurgisk massage anvendes altid når der er tale om stive spændte muskler, for eksempel efter idrætsudøvers, motion, statiske kropsbevægelser, belastende arbejdsstillinger mm. Derudover er den fysiurgisk massagen god til forebyggelse af skader og almindelig velvære.Derfor skal du prøve cupping.


De gamle kineser brugte cupping.
Der er fundet optegnelser der går 3500 år tilbage, hvor man beskriver cupping terapi, og i dag er det mere populært end nogensinde indenfor den alternative medicin. Allerede i den gamle kinesiske medicin vidste man, at kroppen indeholdt meridianer, et slagt ledningssystem.

Disse meridianer var veje i kroppen, hvori vores livsenergi Chí strømmede igennem. Denne Chí ville via meridiansystemet strømme igennem en hver kropsdel, væv og organer. Ved hjælp af cupping terapi kan man åbne disse meridianer således Chí kan flyde frit. Et andet aspekt er at fjerne toksiner i kroppen med det vakuum cupperne laver. Dette højner lymfe- og blodkarsystemets aktivitetsniveau.

Hvad er cupping?
Selve fremgangsmåden for cupping terapi er, at man anvender glas eller plast cupper, som man bruger til at skabe et lokalt vakuum med. I oldtiden brugte kineserne bambuscupper, som man opvarmede for at opnå dette vakuum.

Cupping er sugekopper der enten kan sættes stationært på kroppen eller bruges glidende i olie – langsomt eller hurtigt – alt efter om det er fasciaen (muskelhinden) eller musklerne der skal løsnes. Cuppen skaber vakuum, løfter op i hud og bindevæv. Du vil mærke din hud bliver varm, når der sættes gang i blodcirkulationen og det føles behageligt.

Ved den stationære cupping sættes cupper på kroppen, langs en meridianbane, på et akupunkturpunkt eller et triggerpunkt i en muskel.
Ved glidende cupping smøres huden godt ind i olie, og sugecuppen føres rundt på det spændte område, langsomt eller hurtigt alt efter hvilken problematik der skal afhjælpes.

Fokusset ved cupping er at reducere muskelspændinger, forbedre blodcirkulationen og reducere/fjerne affaldsstoffer i det spændte område. Cupping er uskadeligt hvis det anvendes korrekt, og giver normalt virkning inden for få timer.

Cupping virker ved, at kroppen stimuleres til selv at sætte gang i en reparations-proces ved at få den til at tro, at området har fået en skade. Blodcirkulationen forbedres og affaldsstoffer føres væk.
Cupping terapi kan både anvendes som en selvstændig behandling eller som et supplement til den terapi, man normalt udfører.

Bivirkninger
Cupping efterlader oftest et mærke eller rødme på huden, hvor cuppen har siddet. Jo flere affaldsstoffer, jo større er chancen for at mærkerne bliver der i længere tid, og også af hvor mørk farven er.
Hvor længe huden vil være misfarvet, afhænger af din krop og hvor hurtigt den kan rense sig selv. Det kan tage mellem 2-10 dag før rødmen og de evt. blå mærker forsvinder.

Derfor er det meget vigtigt, at få drukket rigeligt med vand efter en behandling. Kineserne mener, at jo mere sort/mørk lilla-rød huden bliver, jo bedre. Derfor ingen grund til panik!

Hvorfor vælge cupping behandlinger?
Cupping terapi er en fantastisk hjælp til at få dine spændte ømme muskler, afspændt på en effektiv måde. Behandlingen skaber flow i din krop.

Ved stress vil din muskeltonus stige, og som oftest skabe muskulære spændinger og smerter. Muskeltonus er den spænding der er i vores muskler i hviletilstand, og den er forskellig fra menneske til menneske. Vi har altid en lille spænding også i hvile. Når du er stresset vil din muskeltonus stige og når tonus (spændingen) i musklerne er høj alt for længe vil vi få muskelspændinger og smerter. En høj spændingstilstand i musklen kaldes hypertonus.

Ved hypertonus trækker musklen sig sammen så der kommer mindre blod til og når musklen ikke får så meget blod og dermed ilt, vil musklen smerte og det giver endnu mere hypertoni hvilket er en ond “muskelcirkel”. Cupping er en effektiv måde, at få brudt den onde cirkel, lindre dine smerter og få dine overspændte muskler til at slappe af.

Hvad kan cupping også afhjælpe??
• Migræne
• Frossen skulder
• Lændesmerter
• Iskiassmerter
• Nakkesmerter
• Tennis/Golfalbue
• Stramt bindevæv
• Spændte muskler
• Låste led
• Restitution
• Dårligt kredsløb

Brandsborgs Kropsterapi

v/ Marie Brandsborg
Fælledvej 17
7600 Struer
Cvr. 40171339

Tlf. 30425852
E-mail: marie_brandsborg@hotmail.com

Åbningstider

Mandag 07:00 - 16:00
Tirsdag 07:00 - 16:00
Onsdag 07:00 - 16:00
Torsdag 07:00 - 16:00
Fredag 07:00 - 15:45
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Facebook

En hjemmeside af Kliksite.dk - Online booking system af KlikBook.dk